Albueplager er vanlige problemer som kan påvirke både unge og eldre mennesker. Disse plagene kan variere fra akutte skader, for eksempel albuebrudd eller forstuing, til mer langvarige muskel- og senetilstander som “tennisalbue” eller “golfalbue”.
Akutte albueplager oppstår vanligvis som et resultat av en skade, for eksempel et fall eller en plutselig vridning av albuen. Symptomene kan omfatte smerte, hevelse, blåmerker og begrenset bevegelighet. Ved akutte albueplager er det viktig å oppsøke medisinsk hjelp umiddelbart for å få riktig diagnose og behandling. Hos fysioterapeut, manuellterapeut, kiropraktor eller lege kan det utføres en grundig fysisk undersøkelse og manuellterapeuter, kiropraktorer og leger kan eventuelt bestille røntgenbilder eller andre bildediagnostiske tester for å utelukke alvorlige skader som brudd eller skader på ledd i albuen.
Fysikalsk behandling hos fysioterapeuter, manuellterapeut og kiropraktorer spiller en viktig rolle i behandlingen av både akutte og langvarige albueplager. Disse spesialistene har kunnskap og ferdigheter til å vurdere og behandle ulike typer albueproblemer. Ved akutte albueplager kan man redusere smerte og øke funksjon gjennom øvelsesbehandling og manuelle teknikker.
For langvarige muskel- og seneplager i albuen, spiller manuellterapeuter, fysioterapeuter og kiropraktorer en sentral rolle i både utredning og behandling. Hos Movonm vil du få en grundig evaluering for å identifisere de underliggende årsakene til plagene. Dette kan inkludere en nøye gjennomgang av dine symptomer, din medisinske historie og en grundig fysisk undersøkelse. Basert på denne utredningen utvikles en skreddersydd behandlingsplan som kan omfatte terapeutiske øvelser, manuellterapi, trykkbølgebehandling og eventuelt bruk av tape eller ortoser for å støtte albuen.
I tillegg til fysikalsk behandling kan fysioterapeuter og kiropraktorer også gi råd om forebygging for å redusere risikoen for tilbakefall eller forverring av albueplager. Dette kan inkludere råd om jevnlig styrketrening og veiledning for å styre belastning i albuen. De kan også gi veiledning om smertelindringsteknikker som kan brukes på egenhånd, som kan være nyttig i akutte situasjoner.