Hopp til innholdet

Bryst og brystryggen består av ryggsøylens 8.-19. virvler (kalles thorakale virvler th1-Th12), 12 ribben og brystbenet, kalles brystkassen.

Brystkassen beskytter hjertet og lungene våre. Langs den nedre kanten av ribbena fester pustemuskelen diaphragma, som er hovedmuskelen for respirasjon. Under denne ligger flere organer, delvis dekket og beskyttet av ribben og ryggsøylen.

De vanligste brystsmertene har sitt utgangspunkt i selve brystkassen, hvor det kan være stram og øm muskulatur, eller smerter og ømhet i ribbenenes leddforbindelse med brystbeinet eller ryggsøylen. Ribbensbrudd kan også gi brystsmerter

Smerter i brystrygg kan også være forårsaket av sykdom i fra lungevev og hjertet, eller referert fra andre indre organer som ligger i mageregionen.

Ved smerter i bryst er det viktig med en grundig undersøkelse og vurdering av årsaken til smerter i ryggen, ved mistanke om mer alvorlig sykdom tilstreber vi god samhandling med kommunens fastleger og manuellterapeutene kan i tillegg henvise til bildediagnostikk og til spesialisthelsetjenesten.

Bestill time for en vurdering av dine plager